12 Οκτ 2008

counting losses...

Όταν κάθεται κανείς και αναλογίζεται πόσα πράγματα του έχουν κυριολεκτικά "ξεγλιστρήσει" μέσα από τα χέρια, συνήθως αισθάνεται από ανάξιος και μαλθακός (το λιγότερο, το πιο light!) ως τελείως ηλίθιος και άχρηστος (να μην εκφραστώ και χειρότερα, δε μου το επιτρέπει η αγωγή μου -άτιμα γαλλικά και πιάνο!). Κι όμως, αν και αρχικά φαίνεται σαν μία άδικη, επώδυνη και αναποτελεσματική διαδικασία, τελικά μπορεί να φανεί χρήσιμη στο να μην συμπεριφερθεί κανείς παρόμοια στο μέλλον... να λειτουργήσει διδακτικά, αν φυσικά το υποκείμενο θεωρεί το εαυτό του επιδεκτικό μαθήσεως! Για μένα την ανεπίδεκτη, μάλλον είναι μία διαδικασία απλώς αυτοβασανισμού -τι να κάνω, το μαστίγιο το δοκίμασα αλλά δε μπορώ να χτυπηθώ αρκούντως δυνατά, άσε που κινδυνεύει και όλη η οικοσκευή, καθώς το σπίτι μου δεν έχει διαστάσεις γηπέδου!!!...
Το ποιά η αφορμή για όλα αυτά δεν είναι του παρόντος να διευκρινίσω, πάντως έναν κατάλογο πρόχειρο θα κάνω, μόνο πάνω σε ένα θέμα βέβαια -όχι, ούτε η ανάλυση όλης μου της ζωής ενδιαφέρει, αλλά ούτε κι έχω τις αντοχές να επεκταθώ τόσο- και ο ψυχαναλυτής μου είναι στο Μπαλί, οπότε άστο καλύτερα...
Επειδή ο λόγος προηγουμένως ήταν περί συναυλιών, μόνο σε αυτόν τον τομέα θα μετρήσω τις απώλειες (για τους υπόλοιπους θα το κάνω μετά τα 60, διότι αυτόχειρας δε θέλω να γίνω από τώρα, πάνω στο "άνθος" της ηλικίας -και της βλακείας- μου!). Και φυσικά δεν θα πάω πολύ μακριά σε βάθος χρόνου, γιατί και αυτό απαιτεί κοπιώδη αναζήτηση στα έγκατα του μυαλού μου -μόνο με γεώτρηση πλέον φτάνω εκεί. Με σειρά που μου έρχονται, όχι απαραίτητα σπουδαιότητας:
1. συναυλία Pearl Jam πέρσι..... (no comment on this one)
2. Roger Waters πάλι πέρσι (no comment on this one too... unforgivable)
3. συναυλία James Taylor Quartet πρόπερσι (no excuses on this one, ήταν και Θεσ/νίκη γμτο... απ'το κεφάλι μου τα τραβάω όλα....)
4. συναυλία Patti Smith πέρσι (incredible stupidity, ήταν και δίπλα, στο Βελλίδειο...)
5. Black Sabbath, 2005 Rockwave (χάριν της κολλητής, "κόλλησα" στην Κύπρο, δεν το μετανιώνω πολύ... λιγάκι μόνο!)
6. Gary Moore, πριν ένα μήνα.... (comment: stupid reasons....)
7. Fish και Roger Hodson, μόλις πριν δύο μέρες και χθες, αντίστοιχα.... (again the same stupid reasons... plus work obligations and fatigue)
8. Camel το '99 (ό,τι θυμάμαι χαίρομαι τώρα... ή μάλλον το αντίθετο, λυπάμαι....)
Φτάνει τόσο, ουφ! Δε θέλω να θυμηθώ και άλλα, που σίγουρα υπάρχουν ίσως όχι με τόση ένταση, αλλά και αυτά είναι ήδη αρκετά....πάω να δω κανένα βίντεο κλιπ μπας και ξεχαστώ.... (no way λέμε!)

7 σχόλια:

  1. 1. Robert Plant,:( αναλυτικό post στο blog moy, εγωισμοί και προσωπικά κολλήματα....
    2. Gary Moore , stupid reasons...γαμο(ω)υποχρεώσεις και φτωχό setlist.
    3. Leοnard Cohen , η κωλοαρρώστεια μου με το ποδόσφαιρο, να ήταν καλό το παιχνίδι τουλάχιστον...
    4. Whitesnake φέτος ( με την ηλίθια δικαιολογία στον εαυτό μου ότι τους είχα δει πριν 2 χρόνια)
    5. Sex Pistols ...έλα ντε...γιατί..?

    και ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΣ που δεν τα παράτησα όλα , δεν κίνησα γη και ουρανό, δεν άδειασα τις αποταμιεύσεις μου να πάω ΛΟνδίνο στο live8 να δω Pink Floyd....δεν με συγχωρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Camel το 99,ειδα,ο-ε-ο.
    Whitesnake ποτέ οσο παιζουν στο Κοκαλισκατσι,το ξερεις...
    Τα υπολοιπα,γνωστα...ελλειψη χρηματων,σταση εμποριου.
    Don't worry,be happy φιλεναδακιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύα, σε φθονώ για τους Camel... αλλά πάλι, ήμουν στον κόσμο μου τότε- τι πρωτότυπο!-, τι μου φταις εσύ; (άσχετο, αλλά πού χάθηκες; όλα καλά;)
    Όσο για σένα Δημήτρη... μόνο για τον Gary και τους Floyd να λυπάσαι... τα υπόλοιπα διορθώνονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. που να σου πω και τα υπολοιπα...εχω δει και hawkwind,uriah heep,eric burdon δις,scorpions επισης δις,blue oyster cult...στους δε hawkwind βρεθηκαμε κατα λαθος γιατι δεν ειχαμε που αλλου να παμε!ασε που μονο εγω ηξερα τι εβλεπα και ακουγα...εγκω ντουλευει ελενακιμ,ανκουει στο λεωφορειο παντως μεχρι να φτασω σπιτι...φιλω σε.θελω καφε,ναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μμμ... κι όμως, καθόλου δε ζηλεύω, τους έχω δει κι εγώ όλους όσους μόλις ανέφερες!!! χεχεχε, νόμιζες θα με σκάσεις ε; Uriah heep 3 φορές (έχω και συλλεκτική αφίσα!), Burdon 2, scorpions 2, hawkwind 1 (επίσης και συλλεκτική αφίσα!!!), UFO 1, Uli Roth 2, Joe Satriani 1, Wishbone Ash, Paul Rodgers, Dio, τι να σου λέω... (πλάκα έχουμε, σαν τα μωρά, ζούλια, ζούλια!) :-P
    -καφές παίζει μεσοβδόμαδα, μόλις τελειώνω από εδώ, οκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. α, και Glenn Hughes... δις, και στο Mistreated γονατιστή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ψιτ,για το Γκλεν δε ζηλευω καθολου,χαχαχα!Ανηκει στην κατηγορια the ones I love to hate μαζι με τους Coverdale-Jeff Scott Soto!Mολις τελειωνεις μου πεφτει μια χαρα,οπως επισης και το μεσοβδομαδα!
    Σμακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή