18 Οκτ 2008

new Uriah Heep album


Πήρα μόλις σήμερα το νέο άλμπουμ των Heep, οι οποίοι ομολογουμένως είχαν πολύ καιρό να έχουν τέτοιες εμπνεύσεις! Τιτλοφορείται Wake the Sleeper, με δύο ακούσματα που έκανα κιόλας ξεχώρισα τουλάχιστον 3 κομμάτια -αυτό όμως, να διευκρινίσω, είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο για μένα, ολόκληρα άλμπουμ δεν μπορώ να ακούσω πλέον, εκτός αν τα ακούω "στο γρήγορο", δηλ. 1-2 λεπτά από κάθε κομμάτι... άρα, το ότι το άκουσα και μάλιστα δις όλο, κάτι σημαίνει! Μεστό, δυναμικό, κλασικός ήχος Heep αλλά και αρκετά εκσυγχρονισμένο για να μη μοιάζει ρετρό, είναι μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για εμάς τους αιώνιους φαν τους, που είχαμε μείνει όμως στα παλιά... και, όσο κι αν η τωρινή σύνθεσή τους μας φαίνεται σαν να μην είναι "γνήσια", ωστόσο είναι η μακροβιότερη στην ιστορία τους και αυτό φαίνεται καλά από το "δέσιμο"... τα θερμά μου συγχαρητήρια και στον Bernie Shaw, που αν και φέρει πάντα την ετικέτα "αντικαταστάτης", ωστόσο η φωνή του είναι αναλλοίωτη μετά από τόσα χρόνια και υπέροχη... (αν και προσωπική μου αδυναμία παραμένει ο John Lawton, δεν μπορώ να αντισταθώ στη μαγεία της δικής του φωνής... ό,τι και αν τραγουδάει, ακόμα και Ηπειρώτικα!)
TIP: αν έχετε σκοπό να προβείτε σε αγορές, προτιμήστε να τις κάνετε μέσω νετ, συμφέρει περισσότερο όπως είδα μόλις πριν λίγο... το συγκεκριμένο άλμπουμ έχει τιμή στο Amazon 13.99$ (δηλ. περίπου 10 €), ενώ στο δισκάδικο του κέντρου που το αγόρασα εγώ 17,90 €... θα μου πεις, θα πληρώσεις και τα μεταφορικά από το ίντερνετ, αλλά αν έχει σκοπό κανείς να κάνει μαζικές αγορές, σαφώς συμφέρει...

9 σχόλια:

  1. Hello, I like the blog.
    Δεν ξέρω γράψω περισσότερα, συγγνώμη.
    Μια αγκαλιά από την Πορτογαλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hey Anastacio, thanks a lot! you seem to know a bit of greek, do you? sorry for most of my posts are in greek... i have only a few bilingual (greek and english)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά την ομάδα του Ρεχάγκελ και η υπέροχη ραδιο-φονική παραγωγός κατακτά και την Πορτογαλία!! Εύγε!! Ο Βάσκο Ντα Γκάμα σε αντίθετες πορείες!!

    Υ.Γ. Ακόμη φθηνότερα είναι τα τόρρεντς!! Τσάμπα!! Ι΄σως βέβαια μπαγιατεύουν λίγο μέχρι να σηκωθούν στο νετ. Όμως μετά από το "θάνατο" των LPs ποιός ο λόγος για κάτι αυθεντικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλέ μου Δημήτρη (έχεις και το όνομα του πατέρα μου, αδυναμία, άτιμο!), τα τορεντάδικα όπως έχω διαπιστώσει πρώτον δεν έχουν τα "φρεσκότερα" της αγοράς, δεύτερον είναι μεγάλη σπατάλη ενέργειας να αφήνεις όλο το σύστημα ανοιχτό για τόσες ώρες ώσπου να κατέβει -και μέρες καμμιά φορά-, τρίτον δεν είπα για τέτοια γιατί κυκλοφορεί και AEPI και στο δίκτυο, μη μας ζητάνε δικαιώματα μετά και τέταρτον γιατί το γνήσιο έχει τη χάρη του, κι ας μην είναι και βινύλιο -νοσταλγέ εσύ, μόνο βινύλια θέλεις! Δεν αγοράζω και κάθε μέρα εξάλλου, είχα μήνες να πάρω cd original....
    -όσο για τον Πορτογάλο, ανάθεμα με κι αν κατάλαβε τίποτα, πάντως του άρεσε λέει! ευγενικό παιδί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια πρώτη ακρόαση του άλμπουμ μ'έκανε να ξεχωρίσω αυτόματα το "Tears of the world"!! Ωστόσο, μου άρεσαν πολύ και τα "Overload" & "Shadow". Το "Book of lies" ήταν πολύ μελωδικό, ενώ το "Wake the sleeper" έκανε δυνατή εισαγωγή στο άλμπουμ!! Ευχαριστούμε, Ελένη, για την πολύ καλή πρόταση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα Overloaded και Shadow μαμαν & δέρνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιάννη μου, έχεις "αυτί" ραδιοφωνικού παραγωγού! το Tears of the World το βλέπω να γίνεται "χιτάκι" -ίσως το πιο ευκολοάκουστο κομμάτι του άλμπουμ, με ευρύτερο πιθανό κοινό. Τα άλλα που λέτε και εσύ και ο Παναγιώτης είναι κομματάρες, βαρύγδουπες χαρντροκιές που καιρό είχα να ακούσω, απλά δεν είναι τόσο "εύπεπτα" για ένα λιγότερο γυμνασμένο αυτί... μάλλον γιαυτό άρεσαν και στον Παναγιώτη (το έχει γυμνάσει το άτιμο!) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελενίτσα, το μήνυμα του δίσκου των Heep είναι "παίζουμε όπως παίζαμε πάντα και δεν θα γίνουμε Tokyo Hotel". Για αυτόν τον λόγο, το κοινό τους αποτελείται από άτομα που ήδη παίρνουν επίδομα πολύτεκνου γονέα ή ψάχνουν μέθοδο εμφύτευσης για το ξέφωτο.Αυτό τουλάχιστον κατάλαβα την πρώτη φορά στην ζωή μου που έτυχε να τους δω ζωντανά στο Circus Krone του Μονάχου αυτό το μήνα. Και ό,τι είχα πει κάποτε για τις κιθαριστικές ικανότητες του Box το παίρνω πίσω.(Μάλλον διότι ο guitar technician του γκρουπ ονομάζεται Γκοτζαμάνης-δεν ξέρω αν είναι συγγενής αυτού που έφαγε τον Λαμπράκη!!)Επίσης μου αρέσει το γεγονός πως ποτέ στην πορεία τους δεν την είδα rock stars-ό,τι και αν είναι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή